2019 Türkiye Burs Programına Açık Başvurular

2019 Türkiye Burs Programına Açık Başvurular

Mayıs 08, 2023

Tüm uluslararası öğrenciler 15 Ocak - 20 Şubat tarihleri ​​arasında Türkiye Burslarına başvurabilirler.

Dünyanın dört bir yanındaki uluslararası öğrenciler, 20 Şubat Salı ile başlayan yıllık olarak verilen Türkiye Burslarına başvurabilirler.

Yurt Dışındaki Türkler ve İlgili Topluluklara (YTB) göre, Türkiye'deki prestijli üniversitelerde okumak isteyen yabancı öğrenciler çevrimiçi başvuru yapabilirler.

Uluslararası fırsatlar mevcut ve eğitim alanında kapsamlı deneyime sahip olan Türkiye, her yıl uluslararası öğrencilere burs vermektedir.

En nitelikli öğrencilere verilen Türkiye Bursları, Türk hükümeti tarafından finanse edilmektedir. Bu burs, ülkeler arasında işbirliğini güçlendirmeyi ve insanlar arasında karşılıklı anlayışı geliştirmeyi amaçlamaktadır.

2019 Türkiye Burslarına başvurular 15 Ocak - 20 Şubat tarihleri ​​arasında yapılabilir ve dünyadaki tüm uluslararası öğrenciler için geçerlidir.

Başvurular sadece "www.turkiyeburslari.gov.tr" adresinden yapılabilir. Uluslararası adaylar bu web sitesindeki başvuru sistemiyle gerekli bilgi veya belgelerini sunmalıdır. Uygulama ücretsizdir.

Normal posta, kurye ya da elle yapılan burs başvuruları kabul edilmeyecektir.

Öğrenciler ayrıca başvurularının durumunu web sitesinden takip edebilecekler.

Lisans programlarına devam etmek, yüksek lisans ve doktora programlarını Türkiye üniversitelerinde sürdürmek isteyen adaylar bu programa başvurabilirler.

Uluslararası öğrenciler 2018’de Türkiye’yi seçtiler

2018 yılında Türkiye Burslarına 135.000 öğrenci başvurdu. Türkiye'de şu anda bu programdan faydalanan 160 ülkeden toplam 17.500 burslu öğrenci var.

Türkiye 1992'de bu programı başlattı ve YTB 2012'den beri koordine ediyor.

Bu burs programı sayesinde, birçok uluslararası öğrenci Türkiye'deki eğitimlerini tamamladıktan sonra kendi ülkelerine hizmet etmekte ve ülkeleri ile Türkiye arasında dostça ilişkiler kurmaktadır.

Türkiye her yıl bu bursu ortalama 7.000 öğrenciye veriyor.

Başvuru sürecinden sonra, öğrenciler dünya çapında yaklaşık 100 noktada röportaj yapmaya davet edilir.

Alimler ve YTB uzmanları tarafından yapılan görüşmelerde başarılı olan adaylar, Türkiye'ye gelip ilk sınıflarında Türkçe dersleri alıyorlar. Daha sonra üniversitelere tercihleri ​​doğrultusunda yerleştirilirler.

Burslar arasında konaklama, yiyecek ve aylık cep harçlığı, ayrıca sigorta ve Türkiye'ye ve eve dönüş uçuşları da var.

 

 

Bize Ulaşın

Okulumuz hakkında bilmek istediğiniz her şey için bize yazabilirsiniz.

Soru Sormak için Tıklayın
Bize Ulaşın
Okulunu Seç